<< Vacancies

Clinical Research Associate / Verpleegkundige

Elke dag sterven wereldwijd 250 patiënten aan postoperatieve hartchirurgische complicaties veroorzaakt door restbloed en stolsels in de hartzakholte. Complicaties die we kunnen helpen voorkomen. Momenteel voeren we in 4 klinieken een klinische test uit met onze innovatieve spoeltechniek na een hartoperatie. We bevinden ons in de laatste fase van de productontwikkeling. Daarom breiden wij onze trial nu verder uit.

Jij bent de sleutel om ons medisch apparaat in 2024 naar de markt te brengen en in 2030 jaarlijks 10.000 mensen levens te redden! Wij geloven we in wat we doen. Niet gebonden aan conventies, zijn wij de verandering die we in de wereld willen zien. Leve de evolutie.

Ben je een clinical research associate, research verpleegkundige, met affiniteit met cardiochirurgie en onderzoek op het snijvlak van zorg en medische technologie? Lees dan snel verder!


Achtergrond

Wij zijn een jong en dynamisch onderzoeksteam bestaande uit professionals binnen de cardiochirurgie en werknemers van de medische startup Haermonics. Jaarlijks verliezen alleen al in Nederland ongeveer 740 patiënten dusdanig veel bloed na een hartoperatie dat ze terug moeten naar de OK voor een her-operatie. Dave Koolbergen, congenitaal cardiochirurg, heeft een spoelmethode (Continuous Postoperative Pericardial Flush, CPPF) ontwikkeld om o.a. het aantal heroperaties te reduceren. Er wordt gebruikt gemaakt van een nieuw, geautomatiseerd apparaat om deze spoelmethode in de klinische praktijk toe te passen. De FLUID-trial is een multicenter, gerandomiseerd onderzoek waarbij primair de functionaliteit en veiligheid van dit apparaat worden onderzocht. Ter uitbreiding van ons onderzoeksteam zoeken wij 4 research verpleegkundigen. Je komt te werken op één van de volgende locaties: Amsterdam Medisch Centrum in Amsterdam, St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, Leids Universitair Medisch Centrum in Leiden of het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Voor iedere locatie zoeken wij een researchverpleegkundige

Functie

Als researchverpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de implementatie en coördinatie van de FLUID trial in het ziekenhuis. Samen met je collega’s draag je zorg voor de uitvoering van alle onderzoeksactiviteiten conform het onderzoeksprotocol. Je bent het eerste aanspreekpunt voor vragen van interne en externe contacten.

Tot je werkzaamheden behoren onder andere:

  • Coördinatie van de inclusie van patiënten: screenen van het OK programma, overleggen met de behandelaars over de geschiktheid van patiënten, regelen dat patiënten worden geïnformeerd over de FLUID trial door de arts-assistenten en het bijhouden van de screening en enrollment log.
  • Coördinatie van de gegevensverzameling: zorgen dat de gegevensverzameling (o.a. beeldvorming, echocardiografische onderzoek en vragenlijsten) volgens protocol verloopt.
  • Coördinatie van medische studenten: verzorgen van trainingen voor medische studenten, bijhouden van beschikbaarheid van medische studenten en dagelijkse aansturing (in samenwerking met Haermonics).
  • Voorraadbeheer: zorgen voor de aanwezigheid van voldoende disposables en andere materialen in het ziekenhuis.

Kortom, een veelzijdige en afwisselende functie waarbij je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt.

Functie eisen

Wij zijn op zoek naar een organisatietalent die ervan houdt om alles van A tot Z te regelen. Wat neem jij mee:

  • Een afgeronde MBO- of HBO-opleiding verpleegkunde. Een aanvullende opleiding of training op het gebied van Good Clinical Practice strekt tot aanbeveling.
  • Tenminste 1 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.
  • Ervaring met geautomatiseerde systemen en in staat je deze snel eigen te maken.
  • Affiniteit met cardiochirurgie en medische technologie.

Daarnaast ben je een echte team player en kun je goed uit de voeten in een dynamische omgeving. Je bent flexibel, stressbestendig en resultaatgericht.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden je een arbeidsovereenkomst voor minimaal 16 uur en maximaal 24 uur per week (of 36 uur op 2 locaties). Dienstverband loopt via Amsterdam UMC, projectcoordinatie wordt uitgevoerd door Haermonics. De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor 1 jaar. De functie is ingeschaald in schaal 8M COA UMC (€2.966 tot €4.201 bruto per maand o.b.v. een 36-urige werkweek, afhankelijk van ervaring). Daarnaast bieden wij een uitstekend pakket van primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden (o.a. 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering).

Sollicitatie

Ben je enthousiast? We ontvangen je sollicitatie het liefst zo snel mogelijk. De vacature sluit bij voldoende geschikte sollicitaties. Direct na ontvangst van jouw sollicitatie hoor je binnen 2 dagen van ons of wij gaan kennismaken.

Contact

Voor meer informatie over de functie of sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met David Roelofs via people@haermonics.com of 06-20391637